Vrijdag- en zaterdagnacht deden de politieagenten van de politiezone Geel – Laakdal – Meerhout een WODCA-actie in heel de zone. In totaal legden 602 chauffeurs een negatieve alcoholtest af.

Acht chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille.

Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 137,50 euro.Twaalf bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Zij kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter.

Negen rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.
 
Andere overtredingen
 
De politieagenten nemen ook nog een positieve speekseltest (drugs) af en stelden drie processen-verbaal op voor verkeersinbreuken en tien onmiddellijke inningen.
 
Heel de zone
 
De controles vonden plaats in heel de zone. In Geel werd er gecontroleerd in de omgeving van de Dr Van de Perrestraat, Ring, Pas, Gasthuisstraat, Diestseweg en Oosterloseweg. In Laakdal kon je de agenten tegenkomen op de Geelsebaan, Meerhoutseweg, Oude Geelsebaan, Nieuwe Baan en het afrittencomples Geel-Oost. In Meerhout op de Weversberg, Molenstraat, Molsebaan en aan de rotonde in Zittaart.

Foto : Archief